Monday, April 7, 2008

Badea Ion si Marioara

O pereche de tarani romani tineri proaspat casatoriti discuta despre stabilirea regulilor in casnicie. Badea Ion ii zice Marioarei:
- Marioara, fata hai, daca vrei sa avem trai bun in casa asta, sa stii ca eu cand vin de la munca, pot sa am clopul ori pe stanga, ori in dreapta, ori pe spate. Asadar: daca ma vezi ca vin de la munca cu clopul pe partea stanga, apoi sa stii ca io sunt furios, nu-ti dau tuc, imi pui masa, nu spui nimic si ma duc sa ma culc… singur! Asa sa faci daca vrei sa avem casa buna, altfel nu! Daca ma vezi ca vin de la munca cu clopul pe partea dreapta, nu-s prea in apele mele, iti dau tuc, imi spui ce e urgent si ma duc la culcare. Asa sa faci daca vrei sa avem casa buna, altfel nu! Si apai tu, Marioara, fata draga, cand ma-i vedea ca vin cu clopul dat pe spate, sa stii ca sunt vesel si sarbatorim nevoie mare! Asa sa faci daca vrei sa avem casa buna, altfel nu!

Marioara isi pune bratele in sold si ii replica scurt:
- Apai tu, Ioane, cand ai veni acasa si ma-i vedea cu bretele in sold, ca-i avea tu clopul pe dreapta sau pe stanga, urgent sa-l dai pe spate, daca vrei s-avem casa buna, altfel nu!

No comments: